Přihlásit

Hrad Kámen plný trofejí a motorek (5plus2)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kámen byl založen pravděpodobně v polovině 13. století původně jako gotický hrad. Jeho název je odvozen od pozoruhodného skaliska, na němž byl vystavěn. Od roku 1523 hrad téměř 200 let vlastnila jedna z větví významného českého rodu Malovců z Malovic, kteří ho nechali přestavět na pozdně renesanční a raně barokní sídlo. Současné interiéry hradu vypovídají o dobovém vkusu přelomu 19. a 20. století.
Kromě toho si návštěvníci mohou prohlédnout jedinečnou kolekci loveckých trofejí a především obsáhlou expozici historických motocyklů vybudovanou ve spolupráci s Národním technickým muzeem v Praze, soukromými sběrateli a výrobci.

DO NOVÉ SEZONY S NOVÝM STROJEM!
Do expozice motocyklů pro letošní sezonu přibyly další unikáty - ČZ 500 z roku 1938, jenž patřil k nejelegantnějším motocyklům předválečného Československa. Druhým unikátem, který se vrací do expozic po dlouhých patnácti letech je Čechie - Böhmerland 600 z roku 1927. Jedná se o nejdelší sériově vyráběný cestovní motocykl na světě, jehož délka dosahuje úctyhodného 2,6 metru.

HISTORICKÉ KOČÁRKY V NOVÉ VÝSTAVNÍ SÍNI
Ucelená sbírka historických kočárků a kolébek, která je prezentována v nově zřízené malé výstavní síni hradu Kámen, se v letošním roce zaměří na kočárky pro "malé maminky", tedy pro holčičky a jejich panenky. Jedná se o celou škálu typů kočárků včetně různých stylů, které se promítly v jejich podobě a funkčnosti. Můžeme jednoduše říct, že návštěvníci uvidí plně funkční zmenšeniny dětských kočárků.

AKCE NA HRADĚ KÁMEN
Komentované prohlídky po hradním parku 12.-13. května, 14.-15. července, 11.-12. srpna, 15.-16. září
Speciální prohlídky pro děti 26.-27. května, 23.-24. června, 28.-29. července, 25.-26. srpna, 28.-30. září
Víkend otevřených zahrad 9.-10. června
Kámen napříč staletími 5.-8. července
Kámenské hradohraní 4.-5. srpna
Večerní prohlídky hradu 7. a 21. července, 4. a 18. srpna

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.