Přihlásit

Pytláka zatím nikdo neudal (Zlínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Valašsko - Ani navýšená odměna zatím nikoho z valašského regionu nepřiměla, aby udal ochráncům přírody pytláka, který loví šelmy. "Žádné udání nepřišlo, spíše negativní reakce od myslivců. Myslí si, že je chceme zbytečně buzerovat," posteskl si jednatel meziříčských ochránců přírody Milan Orálek.

Marné pátrání

Jak Deník už před časem informoval, právě Orálkovi před dvěma týdny telefonovalo několik lidí, že byl nedaleko Valašské Senice uloven medvěd. Starostové obcí i myslivci se ale vyjádřili, že se jedná o fámu.
Hnutí Duha už přede dvěma lety vypsalo odměnu padesát tisíc korun za poznatky vedoucí k usvědčení pytláka. Na základě informací, které uvedl náš list, částka ještě narostla o dva tisíce. "Ozvali se dva občané z Francovy Lhoty, že přidají
každý po tisícikoruně," vysvětlil Orálek.
Valašskými lesy se ještě před koncem minulého roku vydaly také takzvané vlčí hlídky, úspěchu se ale nedočkaly. Čáru přes rozpočet jim udělalo počasí: není sníh, a tak není co stopovat.
Přesto má vyrazit pět hlídek o víkendu znovu do terénu. "Čekají sice, až také v nižších polohách napadne sníh. Z Dolní Bečvy se ale přesto vydají už v sobotu a neděli směrem k Pustevnám, kde sníh je," dodal Orálek. Jejich práci navíc podle jeho slov komplikuje skutečnost, že se jedná vesměs o vysokoškoláky a v těchto dnech právě probíhá zkouškové období.

Foto - Odměna nepomohla. Ani dvaapadesát tisíc korun zatím nepřimělo nikoho k tomu, aby ohlásil pytláky, kteří měli na Valašsku údajně zastřelit medvěda.
Ilustrační Foto - archiv

(jep)

Vyšlo také v: Kroměřížský deník

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.