Přihlásit

Myslivecká kvalifikace (Berounský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vždy začátkem roku připravuje Okresní myslivecký spolek v Berouně zahájení kurzu uchazečů o lovecký lístek. Ani v současné době se myslivosti nemůže věnovat ten kdo neprokáže dostatečné znalosti z oborů zoologie, péče o zvěř, kynologie, střelectví, právních předpisů ale i historie a z těchto předmětů nesloží zkoušku. Teprve po získání znalostí se může věnovat kvalifikované ochraně zvěře a přírody. Na berounském okrese poblíž Králova Dvora byla například již ve 13. století jako první v Čechách vybudována bažantnice. I v současné době jsou v líhňařském středisku v Litni odchovávána kuřata chráněné koroptve polní a následně vypouštěna do přírody. Lov je tím posledním nezbytným opatřením k zachování rovnováhy v přírodě, kterou člověk svou činností porušil.
---
Podrobnější informace 
Ten, kdo má o přírodu skutečný zájem, se může do kurzu myslivosti ještě přihlásit na jednatelství Okresního mysliveckého spolku v Berouně, Na Dražkách 328 (tel.: 311 622 196).

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.