Přihlásit

Bývalý kriminalista stojí u soudu za pytláctví (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jelena desateráka měl skolit v době, kdy neměl platné povolení k lovu

Z údajného upytlačení jelena desateráka se před Okresním soudem v Bruntále od úterka zpovídá bývalý zástupce šéfa zdejší okresní kriminálky a dlouholetý myslivec Stanislav Krykorka.
 Podle obžaloby zastřelil, rozporcoval a pravděpodobně i spotřeboval více než stokilové zvíře v roce 2002, kdy dočasně neměl povolení k lovu. "Podnětem k trestnímu stíhání bylo anonymní oznámení, které obsahovalo i fotografie, na nichž obžalovaný manipuluje s jelenem v garáži," řekl státní zástupce Alois Dlouhý. Protože od události do zahájení trestního stíhání uplynuly více než tři roky, je případný trestný čin pytláctví promlčen.

Zvíře prý porcoval, ale nezastřelil

"Proto byl obviněn z krádeže. Škoda, kterou měl způsobit mysliveckému sdružení, je vyčíslena na 25 tisíc korun," řekl Dlouhý.
 Krykorka ale u soudu důrazně popřel, že by jelena, kterého ve své garáži porcoval, předtím zastřelil. Podle něj za opožděným trestním oznámením stojí hospodář mysliveckého sdružení Zdeněk Adamovský, se kterým se nepohodl. Právě Adamovský podle Krykorky jelena tehdy zastřelil a požádal policistu, aby mu pomohl s porcováním masa. Zároveň vše natáčel na videokameru.
 Po letech ale mezi oběma muži došlo ke konfliktu kvůli údajným finančním problémům v mysliveckém sdružení. "Doneslo se mi, že říkal: Já tu kurvu policajtskou dostanu z uniformy," konstatoval před soudem expolicista, který byl kvůli obvinění postaven mimo službu.
 Adamovský to ale popírá a tvrdí, že žádného jelena nezastřelil a tvrzení obžalovaného je nesmysl.
Hlavní líčení bylo odročeno.

Foto popis: Bývalý zástupce šéfa bruntálské kriminálky Stanislav Krykorka (vpravo) u soudu s advokátem Vladimírem Ježkem.
Foto Autor - Foto PRÁVO - Aleš Honus

Regionální mutace Právo - Severní Morava

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.