Přihlásit

Očkování bude zdarma (Litoměřický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Most - Město Most chystá hromadné očkování psů proti vzteklině. Na pěti určených místech dostane v květnu injekci zhruba 1600 psů. Při každoroční preventivní akci se má snížit riziko výskytu smrtelné nákazy. Poslední Čech zemřel na vzteklinu v roce 1968.
"Očkování psů proti vzteklině bude opět bezplatné," sdělil Deníku Vladimír Pátek, vedoucí odboru životního prostředí a mimořádných událostí magistrátu.
Vakcínu dostanou bezplatně psi chovaní v Mostě včetně čtvrtí Rudolice, Čepirohy, Souš a Vtelno.
"Očkování psů proti vzteklině je povinné podle zákona o veterinární péči," sdělil Milan Rygl z Krajské veterinární správy pro Ústecký kraj. Kdo služby města nevyužije, musí nechat očkovat psa na vlastní náklady, jinak mu hrozí pokuta.
Město chce do 19. dubna najít veterináře, který by očkování zvládl. Už vyhlásilo veřejnou zakázku. Její vítěz má také zajistit nové očkovací průkazy pro majitele očkovaných psů, kteří legitimaci nemají. Seznamy očkovaných psů dodá mosteckému inspektorátu Krajské veterinární správy. Podle Národní referenční laboratoře pro vzteklinu byla tato nemoc na území ČR registrována naposled u lišky v dubnu 2002 na Trutnovsku.

(haj)

[V L T A V A+P N P R E S S+L A B E]

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.