Přihlásit

Majitelé čtyřkolek ničí pole a plaší zvěř (Opavský a Hlučínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Stonava - Když se řekne čtyřkolka, tak to starostovi obce Stonava hned zvedne nebezpečně tlak. Majitelé těchto moderních strojů si totiž vyhlédli menší obce a ničí tamní pozemky. Zemědělci i obec, k nimž se připojují i myslivci, odhadují ztráty na desetitisíce korun. "Už nám zcela zničili rekultivovanou plochu v části Kateřina, kde byla půda po těžbě navrácena zpět lesu, louce a vodám. Po řádění motocyklistů zůstaly hluboké koleje, zničený porost a trávní kryt. Farmáři rozjezdili pole o rozloze šesti hektarů oseté obilovinami a způsobili takové škody, že na ně podal trestní oznámení," říká starosta obce Ondřej Feber. O pomoc požádalo v této souvisloti policii i Myslivecké sdružení Stonávka a Karviná - Doly, protože majitelé čtyřkolech závodí rovněž v lesích a plaší zvěř, která je po zimě zesláblá.

(kod)

Vyšlo také v: Bruntálský a Krnovský deník, Frýdecko-Místecký a Třinecký deník, Havířovský deník, Karvinský deník, Moravskoslezský deník, Novojičínský deník

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.