Přihlásit

Na jarním svodu byl také karelský medvědí pes a jezevčíci (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Prachaticko
Hostinec Pod lípou v Podolí se stal o uplynulém víkendu místem konání jarního svodu loveckých psů. Akce byla zahájena hlasem borlice.
Poté se ujala slova předsedkyně kynologické komise Radka Vondrová, která přivítala přítomné jménem Českomoravské myslivecké jednoty i Kynologického klubu při OMS Prachatice. Dále byli účastníci svodu seznámeni s jeho organizací.
Představena byla rozhodčí Dagmar Sitterová, která posuzovala velká plemena, a Iveta Nováková, rozhodčí pro malá plemena. Závěrem Radka Vondorvá oznámila termín zkoušek vloh pro ohaře i malá plemena, které se budou konat 12. května v honitbě MS Strunkovice nad Blanicí.
"Přestože již svody loveckých psů nepatří mezi podmínky pro zařazení do chovu, účast psů na letošním svodu v porovnání s minulými roky byla dosti početná," informovala Radka Vondrová.
Posouzeno bylo 57 psů i fen, dvaceti pěti loveckých ras. Nejvyšší zastoupení mělo plemeno jezevčík (tří rázů a dvou velikostí). Z plemen, která se objevují na svodech sporadicky, byl předveden například karelský medvědí pes a český teriér. Počasí svodu velmi přálo, a tak si celý den psi i jejich pánové svěle užili a moc se pobavili.

LUKÁŠ MAREK

Foto - Na jarním svodu psů se kromě klasických loveckých plemen objevilo i několik nezvyklých ras.
Foto - Radka Vondrová

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.