Přihlásit

Srnčí ohrožuje řidiče aut (Českobudějovický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Prachaticko - V pondělí ve 21.45 hodin došlo ke střetu u Hracholusk. Třicetiletý řidič nákladního mercedesu jel po silnici II. třídy a z pravé strany mu náhle vběhl do jízdní dráhy srnec. Řidič začal okamžitě brzdit, ale střetu již zabránit nemohl. Při nárazu do pravé přední části vozidla byl srnec usmrcen a následně předán hospodáři mysliveckého sdružení. Způsobená škoda činí 60 000 korun.
V úterý srnčí vyvolala kolizi dokonce dvou aut u Volar. Ve 20.20 hodin 53letý řidič VW Polo Variant si neponechal dostatečný odstup od Renaultu Megane jedoucího před ním. Když řidič renaultu reagoval na pobíhajícího srnce přes vozovku a přibrzdil, řidič pola své vozidlo již nedobrzdil a narazil do zadní části renaultu. Při střetu obou vozidel vyběhl srnec zpět na komunikaci a narazil do pravého boku VW Pola. Způsobená škoda činí 80 000 korun. Při nehodě nedošlo ke zranění osob.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.