Logo
Vytisknout stránku

Velká cena střelců pod Zebínem (Jičínský deník)

Jičín/Na střelnici okresního mysliveckého spolku pod Zebínem se sešlo 56 soutěžících, aby změřili své síly v univerzálním trapu 3x25 terčů a loveckém kole na 40 terčů.
Tato soutěž má tradici skoro 50 let a letos byla pod patronací jičínského starosty Martina Puše, který věnoval nádherný pohár pro absolutního vítěze. Závodníci v disciplíně univerzální trap byli rozděleni do dvou kategorií - senioři (do 55 let), veteráni (nad 55 let) a soutěž na loveckém kole se střílela bez rozdílu kategorií. I když počasí nepřálo (silný vítr), hned čtyři závodníci dosáhli "čisté pětadvacítky". Byli to J. Jabůrek, M. Jabůrek, J. Novotný a P. Berný.
V kategorii seniorů musel o pořadí na prvních třech místech rozhodnout rozstřel.
Hned po první sérii bylo jasno - 1. Miroslav Jabůrek (Hradec Králové) 70+1 terč. 2. Jaromír Jabůrek (Hradec Králové) 70+3, 3. Zdeněk Chaloupský (Psinice) 70+2. I v kategorii veteránů byl rozstřel:1. Jaroslav Moravec (Solnice) 67+1, 2. Jaroslav Dobeš (Žamberk) 67, 3. Petr Kočí (Mimoň) 66. Obdivuhodný je výkon Jaroslava Dobeše (mistr světa 2002, vítěz Světového poháru 2003, dvojnásobný vicemistr Evropy a držitel 19 pohárů ze světových a evropských soutěží), který v 74 letech úspěšně prohání mnohem mladší kolegy.
Lovecké kolo:1. Milan Valenta (Ústí n. L.) 37 terčů, 2. František Bednář (Dobrá Voda) 35, 3. Stanislav Vlasák (Stará Boleslav) 34.

(joker)

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.