Přihlásit

Velká cena střelců pod Zebínem (Jičínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jičín/Na střelnici okresního mysliveckého spolku pod Zebínem se sešlo 56 soutěžících, aby změřili své síly v univerzálním trapu 3x25 terčů a loveckém kole na 40 terčů.
Tato soutěž má tradici skoro 50 let a letos byla pod patronací jičínského starosty Martina Puše, který věnoval nádherný pohár pro absolutního vítěze. Závodníci v disciplíně univerzální trap byli rozděleni do dvou kategorií - senioři (do 55 let), veteráni (nad 55 let) a soutěž na loveckém kole se střílela bez rozdílu kategorií. I když počasí nepřálo (silný vítr), hned čtyři závodníci dosáhli "čisté pětadvacítky". Byli to J. Jabůrek, M. Jabůrek, J. Novotný a P. Berný.
V kategorii seniorů musel o pořadí na prvních třech místech rozhodnout rozstřel.
Hned po první sérii bylo jasno - 1. Miroslav Jabůrek (Hradec Králové) 70+1 terč. 2. Jaromír Jabůrek (Hradec Králové) 70+3, 3. Zdeněk Chaloupský (Psinice) 70+2. I v kategorii veteránů byl rozstřel:1. Jaroslav Moravec (Solnice) 67+1, 2. Jaroslav Dobeš (Žamberk) 67, 3. Petr Kočí (Mimoň) 66. Obdivuhodný je výkon Jaroslava Dobeše (mistr světa 2002, vítěz Světového poháru 2003, dvojnásobný vicemistr Evropy a držitel 19 pohárů ze světových a evropských soutěží), který v 74 letech úspěšně prohání mnohem mladší kolegy.
Lovecké kolo:1. Milan Valenta (Ústí n. L.) 37 terčů, 2. František Bednář (Dobrá Voda) 35, 3. Stanislav Vlasák (Stará Boleslav) 34.

(joker)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.