Přihlásit

Na střelnici v Mýtě měl nejlepší mušku Marek Tomášek (Rokycanský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Mýto
Krytá sřelnice v mýtské Sladovně byla sobotu dějištěm střelecké soutěže v kulovém čtyřboji. S malorážkou se představilo pětadvacet účastníků a nejlepší mušku měl Marek Tomášek. Druhý skončil Jindřich Kubík a třetí Otto Šaman. "Jsou tu myslivci i jejich přátelé. Jde o otevřenou akci," konstatoval rozhodčí Vladimír Franta z Hrádku. Po registraci si aktéři prohlédli terče, vzdálené padesát metrů. Na lišku stříleli ze sedu, na srnce i kamzíka vstoje s oporou volné tyče a na kňoura rovněž na nohou, ale bez opory. Po čtyřiceti ranách bylo vše jasno a Věra Němcová (zdravotnice i sudí zároveň) sčítala dosažené nástřely. Ten, kdo se právě nepřemístil do tunelového zařízení, využil občerstvení ve zrekonstruovaném objektu. Pochopitelně bez alkoholu, neboť na bezpečnost organizátoři akce dohlíželi!

(hav)

Foto - Petr Veverka z Těškova byl jedním z účastníků sobotní střelecké soutěže v Mýtě. Byla určena nejen myslivcům a aktéři vypálili čtyřicet ran do čtyř různých terčů.
Foto Václav Havránek

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.