Přihlásit

Den Země na Novojičínsku (Region Týdeník okresu Nový Jičín)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

FULNEK (ipa) - Rok od roku je pestřejší připomenutí Dne Země ve Fulneku. Pokaždé tam vymyslí něco nového, aby  se zapojilo co nejvíce lidí.

Také letos se ve Fulneku bude soutěžit. Den Země si tam na náměstí připomenou velkou akcí potřetí. Stejně jako loni  bude k vidění výstava výtvorů z tříděného odpadu, tentokrát na téma Ptáci. "Účastní se většinou rodinná nebo školní družstva. Nejlepší tři získají ceny," prozradila jedna z organizátorek Martina Dočkálková z Odboru územního rozvoje a životního prostředí Mětského úřadu ve Fulneku. Souběžně bude probíhat také kreslířská soutěž na téma ptáci a jejich život. Živé ptáky, a to kolem dvaceti druhů bude od 10.30 do 11.30 hodin možno spatřit v parčíku u památníku J. A. Komenského. "Společnost Zayerfus tam předvede různé ukázky s dravci," nastínila Dočkálková.
Ještě předtím se ale uskuteční od 9 hodin Přehlídka domácích mazlíčků, která měla loni premiéru. "Také letos se může přihlásit kdokoli," sdělila Dočkálková a upřesnila, že loni bylo asi pět psů a mnoho dalších domácích oblíbenců.
Chybět nebude ani minijarmark, kde se budou prezentovat myslivci nebo včelaři. K vidění na něm budou také různé ruční výrobky. Pro nejmenší bude opět připravený koutek s kreslením, větší určitě zaujme stánek firmy Ekokom, která se zabývá tříděním odpadu.
Fulnecký Den Země plný soutěží začne na náměstí Komenského od 8 hodin.

Foto - Ve Fulneku se na Den Země promění celé náměstí v jeden výstavní a zábavní prostor.
Foto - IVAN PAVELEK

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.