Přihlásit

Někde ani srnce lovit nemohou (Teplický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Teplice
V červnu pokračuje doba lovu srnce. Myslivci na Teplicku by měli mít již uloveny srnce I. věkové třídy a také nekvalitní srnce II. věkové třídy, u kterých je z chovatelského hlediska nevhodné, aby se dostali do říje. Hospodáři musí citlivě určovat počet kusů k lovu.

Proč? Ptáme se Jiřího Šilhy, který je pověřený pracovník pro styk s médii z Českomoravské myslivecké jednoty.

V některých honitbách byl lov této věkové kategorie vzhledem k velkým ztrátám po loňské zimě a vysokým ztrátám na silnicích a železnicích zcela zrušen. Je na zvážení každého uživatele honitby, jak nastaví a následně realizuje lov této zvěře i ve vyšších věkových třídách. Kusy, které vykazují příznaky onemocnění, či jsou nadměrně vyhublé, zejména v oblasti páteře a zadních běhů, musí myslivec nechat prohlédnout veterinárním lékařem. To je důležité nejenom z hlediska kvality zvěřiny, ale i z hlediska základního monitoringu zdravotního stavu zvěře. Všechna zvěřina před uvedením na trh z podniku INTERLOV je pod přísným veterinárním dozorem. INTERLOV, jako největší zpracovatel zvěřiny, je pod stálým veterinárním dozorem, který je doplňovaný dalšími kontrolami. Tím je garantována kvalita zvěřiny, která se dostává do obchodů a restaurací, což není garantováno u všech zpracovatelů zvěřiny v ČR. Zvěřinu zpracovanou INTERLOVEM je možné exportovat do zemí EU.

(re)

[V L T A V A+P N P R E S S+L A B E]

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.