Přihlásit

Memoriál Oldřicha Fišery (Jičínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jičín
Již po šestadvacáté byl stánek pod Zebínem dějištěm veřejného závodu ve střelbě na asfaltové terče. Soutěž nese jméno našeho úspěšného reprezentanta na trapu, olympionika a také zakladatele střelnice v Jičíně pod Zebínem pana Oldřicha Fišery. V sobotu zde změřilo síly 46 střelců. Na závodníky čekalo 60 terčů ve čtyřech disciplínách (lovecké kolo, baterie, vysoká věž a králík na průseku). Celkovým vítězem se stal Zdeněk Chaloupský z Psinic nástřelem 375 bodů. Druhé místo obsadil ing. Josef Kraus (MS Úbislavice) s 355 body a třetí Tomáš Vik (MS Železnice) 345. V kategorii veteránů bylo následující pořadí:
1. Václav Musil (Kolín) 345, 2. František Bíšek (MS Podhradí) 305, 3. Josef Ulrych (MS Žitětín) 280. Junioři: 1. Michal Nýdrle (MS Kacákova Lhota) 240, 2. Jakub Ticháček (MS Úbislavice) 145, 3. Tomáš Knap (MS Nová Ves n. Pop.) 130. Mezi ženami byla nejlepší Jana Šťovíčková (MS Podhradí) 210 bodů.

V soutěži družstev mysliveckých sdružení OMS Jičín zvítězilo MS Podhradí I 890 bodů, druhé místo získalo MS Žitětín 840 a bronzový pohár vyhrálo MS Podhradí II 780. V soutěži na baterii do druhé chyby zvítězil Jiří Novák (MS Podhradí).

(joker)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.