Přihlásit

Myslivci z celého Klatovska vystavují své trofeje (Klatovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Klatovy
Výstavu trofejí zvěře ulovené na Klatovsku v loňském roce uspořádala v sobotu Českomoravská myslivecká jednota spolu s Okresním mysliveckým spolkem v Klatovech a tamní střední školou zemědělskou a a potravinářskou. Sál klatovské školy nabídl k vidění desítky exponátů, mezi nimiž nechyběli ani jeleni, daňci nebo mufloni. "Díky spolupráci se Správou národního parku Šumava mohli lidé vidět i speciální obojky, které slouží k monitorování zvěře," uvedl ředitel školy Vladislav Smolík. V úvodu zástupci Českomoravské myslivecké jednoty ocenili diplomy a medailemi zasloužilé členy jednotlivých mysliveckých sdružení, poté se všichni přesunuli do výstavního sálu, kde zaujaly své místo i obrazy s loveckou tématikou a výkresy dětí, které se zúčastnily soutěže My a příroda. "Do letošního ročníku se přihlásilo více než tři sta školáků," podotkl člen okresního mysliveckého spolku Pavel Martin. Výstava bude v sále otevřena denně až do 8. července, vždy od 10 do 17 hodin.

(zm)

Foto - Desítky trofejí vystavují v těchto dnech v sále Střední školy zemědělské a potravinářské v Klatovech myslivci z nejrůznějších koutů Klatovska. Na snímku člen Mysliveckého sdružení v Chudenicích Karel Bláha.
Foto - Deník/Zdeněk Mlnařík

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.