Přihlásit

V lesích na Semilsku viděli pobíhat velkou šelmu (Mladá fronta Dnes)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Semily - Patrně velkou kočkovitou šelmu viděli několikrát lidé v okolí Libštátu na Semilsku. Podle svědků, kteří ji spatřili od 25. do 28. července, jde o až dvoumetrové zvíře. Policistům, veterinářům a myslivcům, kteří na místě pátrají, se zatím nepodařilo šelmu ani spatřit ani po něm nalézt stopu. I přesto byli starostové obcí v okruhu 20 kilometrů informováni o případném nebezpečí. Tuto informaci pak předávají dále většinou pomocí místních rozhlasů.
 "Náš operační důstojník zaznamenal během tří dnů několik hlášení o výskytu neznámého zvířete v lesích. Proto jsme informovali inspekci životního prostředí a kromě starostů jsme varovali i rekreační střediska ležící mimo obce. Lidem doporučujeme, aby do lesa nechodili samostatně a nepodnikali dlouhé procházky hluboko do lesů. Pokud šelmu někdo spatří, měl by ihned volat na policii," uvedla mluvčí semilské policie Soňa Šídová.
 Policisté již kontaktovali všechny chovatele dravé zvěře v okolí Libštátu, ale bezvýsledně. Šelma nikomu nechybí. Ani cirkusu, který nyní sídlí ve Vrchlabí.
 Pomoc při případném odchytu zvířete pomocí uspávací střely již přislíbila Zoologická zahrada ve Dvoře Králové nad Labem, která by se o odchycené zvíře postarala.

Regionální mutace Mladá fronta DNES - Liberecký kraj

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.