Přihlásit

Probíhají výcvikové dny ohařů (Plzeňský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Letos, stejně jako v uplynulých letech, opět probíhají výcvikové dny ohařů v Liblíně, zakončené podzimním výcvikovým táborem a podzimními zkouškami ohařů v kempu Kobylka. Zatím poslední proběhl v sobotu 25. 7. 2007 za hojné účasti vůdců a přátel těchto v myslivosti tradičně užívaných plemen.
Vůdci, rozdělení do několika skupin dle úrovně dovedností svých psů, absolvují postupně nácvik všech disciplín tak, aby na podzimních a lesních zkouškách mohli své čtyřnohé lovecké partnery úspěšně dovést k získání pro myslivost nutné lovecké upotřebitelnosti.
Všechny tyto kynologické počiny jsou vedeny v krásném prostředí okolí Liblína a ve velice přátelské atmosféře pro psy i jejich vůdce. Koneckonců spokojené výrazy ve tvářích vůdců a patrná "vyřáděnost" jejich svěřenců je toho důkazem. Za tyto příjemné okamžiky patří velké díky zejména Janu Šloufovi a Žíkovské oboře.

Foto - Výcvik probíhá pod vysoce odborným vedením zkušených kynologů a rozhodčích a je zaměřen na loveckou zkušenost těchto psů, zejména na práci v poli, lese a v hluboké vodě.

Foto - Jiří Pendl z Červeného Hrádku

Jiří Pendl

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.