Přihlásit

Po zkoušce norníků padly mezi myslivci čtyři rány pěstí (Opavský a Hlučínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Sedlnice, Příbor
Roztržené obočí a modřiny u levého oka. Tak skončila rvačka mezi dvěma myslivci z Příbora na zkouškách z norování v Sedlnici. Snad ze strachu z možného trestu, pokudby byl čin kvalifikován jako úmyslný, poslal útočník za pár dní napadenému kolegovi finanční odškodné. Šarvátka přišla až po vyhlášení výsledků. Podle očitých svědků se hospodář (45 let) Mysliveckého sdružení Příbor vrhl na kolegu ze sdružení Závišice (57). "Uchopil ho pod krkemza košili, natlačilnaauto a čtyřikrát uhodil do tváře," popsal útok okresní policejní mluvčíZbyněkTomšík. Zraněný nimrod se nechal ošetřit v chirurgické ambulanci novojičínské nemocnice. "Měl tržnou ránu nad levým obočím a pohmožděninyu oka. Doba léčení byla šest dní," doplnil mluvčí s tím, že mladšího z dvojice policisté vyšetřují pro výtržnictví a pokus o trestný čin ublíženínazdraví. Napadený muž, který si nepřál zveřejnit své jméno, přiznal, že měl s kolegou spory již dříve. "To je těžké. Je to ostuda myslivců. Když se někdo napije, tak neví co dělá," řekl na adresu útočníka, který mu jako odškodné nebo bolestné nabídl peníze. "Nejprve telefonicky, ale odmítl jsem. Zrovna včera mi ale od pana Havrlanta přišel doporučený dopis, ve kterém píše, že mi složenkou peníze pošle," tvrdil zraněný myslivec. Kolik má od viníka dostat, nevěděl. "Nejsem ani rozhodnutý, jestli je vůbec vezmu," řekl. Vyšetřovaným útočníkem by měl, podle informací Deníku, být Zdeněk Havrlant. "Tam se nic tak závažného nestalo," snažil se nejprve "kalit vodu". Ale když slyšel, jak je jeho útok popsán v policejní svodce, reagoval podrážděně. "To není pravda. Teď to říkat nebudu, jsem s dcerou na dovolené. Počkám, až se vše vyšetří, a pak si o tom můžeme popovídat," odkázal Havrlant a dodal, že nikomu není nic do toho, co je mezi ním a zraněným myslivcem. "Je totiž otázka, jak se to stalo," řekl a zopakoval, že až do skončení vyšetřování nebude záležitost komentovat.

PAVEL KARBAN

Vyšlo také v: Bruntálský a Krnovský deník, Frýdecko-Místecký a Třinecký deník, Havířovský deník, Karvinský deník, Moravskoslezský deník, Novojičínský deník

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.